Дан Кинзелман и Федерика Коланджело трио

Един интересен международен състав ще чуем на 11 юни на фестивала „Джаз форум Стара Загора“, когато американският саксофонист Дан Кинзелман и Федерика Коланджело трио ще представят музиката от албума на триото „Chiaroscuro“, който излезе през месец май.

Коланджело

Федерика Коланджело (Италия)

Опитът на Федерика като музикант се простира от композиране за класически ансамбли до аранжиране и свирене на джаз стандарти. В музиката й живо и непосредствено се преплитат основни елементи от двата свята – на джаза и на класическата музика, пише възторжено италианската джазова критика.

Композициите в албума демонстрират широката гама от настроения и емоции, които Коланджело умее да предизвика у слушателя. Отличават се с красиво мелодично развитие, което предава много силни емоции. Всичко това е обогатено от отличното й чувство за музикална структура и от забележителния баланс между написани и импровизирани части.

С Федерика Коланджело (Италия) на сцената ще бъдат контрабасистът Михаил Иванов (България) и барабанистът Кристиян Крайнчан (Словения), с които тя работи от създаването на триото. Към тях специално за „Джаз форум Стара Загора“ се присъединява един от най-оригиналните саксофонисти в Европа – американецът Дан Кинзелман.

Михаил Иванов (България)

Михаил Иванов (България)

Дан се установява в Италия през 2005 г. и почти веднага е поканен за съвместна работа от Енрико Рава. Концертира интензивно с някои от най-интересните млади музиканти на Италия. Композитор и фронтмен, Дан демонстрира силно желание да търси вдъхновение и енергия извън традиционните граници на жанра, развивайки оригинален и много личен език както като солист, така и като композитор.

Кинзелман работи в широка колаборация с някои от водещите италиански музиканти. Името му постоянно присъства в Top Jazz – анкета на най-авторитетните критици в Италия, където често се появява в топ 10.

Представянето им на „Джаз форум Стара Загора“ е възможно благодарение на фондация „Америка за България“, „Контур Глобал“, „Булагро“. Фестивалът се организира от Община Стара Загора и фондация „Джазтет“. Всички събития са безплатни за публиката.

https://dankinzelman.wordpress.com/

https://www.facebook.com/DanKinzelman/

Кристиян Крайнчан

Кристиян Крайнчан (Словения)

Отговори

Можете да използвате следните HTML Тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>