Детски матинета „ДЖАЗ ЗА ДЕЦА С ВЕНЦИ БЛАГОЕВ”

11 – 13 юни, 10.30 ч., Регионална билбиотека „Захарий Княжески”

От понеделник до сряда Регионална библиотека „Захарий Княжески” ще е зона за забавление, музика и спонтанно творчество. За първи път в Стара Загора гостува единствената по рода си музикално-образователна програма „Джаз за деца с Венци Благоев”. Вече повече от две години тромпетистът Венцислав Благоев отделя специално внимание на детската аудитория в редовните съботно-неделни детски джазови матинета, които организира в София. В този проект освен него участват и много други утвърдени джазови музиканти. „Целта ни е не просто да посвирим джаз на децата. Ние се стремим да ги приобщим към тази музика като я поднасяме по забавен и разбираем за тях начин. Наред с класическите джазови теми, в репертоара сме включили и джазови интерпретации на песнички като „Тръгнал кос”, „От днес имам вече нови панталонки”, популярни мелодии от детски анимационни филмчета като „Уди Кълвача”, „Семейство Флинтстоун“, „Пинко Розовата пантера” и други” – обяснява авторът на проекта. Всички деца, присъстващи на матинетата, имат възможност да се изявят като музиканти. Сцената и микрофоните са отворени за тях, а от магическия куфар на чичкото с тромпета могат да си вземат различни музикални (и не само) инструменти, с които да се присъединят в създаването на музиката.

Програмата „Джаз за деца с Венци Благоев” наскоро бе отличена с наградата „Златно перо” за принос в развитието на културния живот в страната. В Стара Загора участие в детските матинета ще имат и младите дарования от детските вокални групи „Розов свят”, „Усмивки”, „Звездопад” и „Ян Бибиян”. Концертите са част от съпътстващата програма на фестивала ДЖАЗ ФОРУМ СТАРА ЗАГОРА. Входът е свободен.

В „Джаз за деца с Венци Благоев” участват:
Станислав Арабаджиев – пиано
Димитър Благоев – китара
Димитър Сираков – контрабас
Невена Григорова – барабани
Венцислав Благоев – тромпет
детските вокални групи „Розов свят”, „Усмивки”, „Звездопад” и „Ян Бибиян”
и всички присъстващи деца.

ГАЛЕРИЯ:

Отговори

Можете да използвате следните HTML Тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>