„Джаз за деца“ дава старт на фестивалната седмица в Стара Загора

За четвърта поредна година начало на фестивалната седмица в Стара Загора дават концертите „Джаз за деца“.  С тях по традиция започват музикалните празници „Джаз форум Стара Загора“. На 8, 9 и 10 юни от 11.00 ч. в парк „Пети октомври“  деца и възрастни ще могат да посвирят и пеят заедно с професионалните музиканти и да се забавляват, импровизирайки върху популярни джазови теми и детски песни.

FB_ad_2

IMG_2111На същите дати от 17 ч. във фоайето на IV етаж в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ киноекспертът и джазов певец Цветомир Цанков ще представи лекторията „Джазът и операта в киното“. Ще видим редките ленти „Опера за три гроша“ (1931) по операта на Курт Вайл и Бертолд Брехт , екранизация на „Порги и Бес“ (1959) на Ото Преминджър със Сидни Поатие и Дороти Дендридж и мюзикъла „High Society“ по музика на Коул Портър и с участието на Грейс Кели, Луис Армстронг и Франк Синатра. Кинолекторията отбелязва 100-годишнините на Синатра и Били Холидей с редки кадри, документирали някои от най-ярките им сценични изяви.

Проявите са част от предфестивалната програма на „Джаз форум Стара Загора“, който започва в четвъртък.

Гергана Семерджиева,
„Информация и връзки с медии“
„Джаз форум Стара Загора“

Отговори

Можете да използвате следните HTML Тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>