Джордж Гарзон с майсторски клас и в София

Plakat_Garzone_final_2Фестивалът „Джаз форум Стара Загора“ гостува на НМА „П. Владигеров“

Световноизвестният саксофонист Джордж Гарзон, преподавател в „Бъркли колидж“, ще изнесе безплатен майсторски клас по джаз импровизация и в София на 11 юни от 10.30 ч. Събитието е в новата сграда на Академията, зала „Алтернатива“.

Известен с преподавателската и концертната си дейност, Гарзон е считан за един от най-големите новатори на съвременната джаз импровизация. Сред неговите ученици се нареждат имената на музиканти като Джошуа Редман, Бранфорд Марсалис, Данило Перез, Марк Търнър и др.

Два дни по-късно уменията си Гарзон ще покаже на джаз фестивала в Стара Загора, партнирайки с Биг бенда на БНР и в авторски композиции на успешно утвърдилия се в САЩ български басист Петър Славов.

Майсторският клас в София е в рамките на третото издание на международния фестивал „Джаз форум Стара Загора“, който се организира от Община Стара Загора с подкрепата на фондация „Америка за България“ и „Контур Глобал“.

Отговори

Можете да използвате следните HTML Тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>