Траяна Глас квинтет

Цвети Христова, Люси Георгиева, Грета Станева, Станимира Ботевска, Станчо Станчев

Квинтет „Траяна Глас“ има активна сценична дейност: концерти, спектакли, мюзикъли, записи на своя репертоар, много и престижни награди от конкурси и фестивали, като последната е „Гран при“ – специалната награда на Националния конкурс за вокални ансамбли „Хармония“. Преди година записа три акапелни пиеси на Кирил Тодоров в Първо студио на БНР по тяхна покана. Квинтетът е съставен от възпитаници на вокалния педагог Лиляна Дойчева от Центъра за подкрепа на личностното развитие при Община Стара Загора.

Самата Лиляна Дойчева е вокален артист с дългогодишно присъствие на българската музикална сцена. Един от създателите, заедно с Кирил Тодоров, и вокал в емблематичната за България и Стара Загора формация „Траяна“. През 90-те години работи с джаз пианиста Пламен Карадонев, с когото изнася множество концерти, има записи в БНР на оригинални интерпретации на популярни джаз теми, поп образци и специфичен прочит на инструментални пиеси, адаптирани за вокал и пиано. От 2005 г. е вокален педагог и ръководител на вокална студия „Траяна Глас“. Създава вокален квинтет, с който възражда за сцена част от оригиналния за Кирил Тодоров и група „Траяна“ многогласен акапелен репертоар.

Отговори

Можете да използвате следните HTML Тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>