Карол Джарвис – покорителката на тромбоните

Джаз форум Стара Загора представя изключителната Карол Джарвис от Великобритания. Карол свири на тромбон, пиано, пише музика, аранжор е за оркестър, изявява се като музикален директор и вокалист. Талантът й я среща със световни знаменитоски като Spok Frevo Orquestra, Стинг, Куин, Сийл, Род Стюарт, Ейми Уайнхаус и много други, но не по-малко интензивни са съвместните й изяви с Кралската филхармония, Лондонския симфоничен оркестър и Лондонската филхармония, както и с много други утвърдени класически ансамбли от целия свят.

Завършила е Кралския колеж по музика, като е получила възможно най-високата квалификация. По време на обучението си получава много награди, включително големи стипендии в Обединеното кралство и САЩ, и печели конкурса на Royal Over-seas League с камерния ансамбъл Bones Apart, който основава.

Карол е автор на множество  саундтраци за игрални и документални филми, реклами,  албуми и сингли. Преподавател по тромбон  в продължение на повече от единадесет години, изнася майсторски класове по цял свят. Често е канена като жури в консерватории в Обединеното кралство и в чужбина, както и в международни журита за тромбонови конкурси по целия свят. Карол е бивш президент на British Trombone Society и  президент на Международен тромбонов фестивал 2017. Издава своя дебютен солов албум „Smile“ през 2011 г.

Отговори

Можете да използвате следните HTML Тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>