Красивото лице на джаза

Под знака на красотата в джаза се представят пет талантливи дами от най-младата генерация на Армения и България.

От Ереван посрещаме Нара Аракелян, която е музикален директор на проекта. Пианист, вокалист и музикален педагог, Нара е една от успешните арменски джазови изпълнителки. Занимава се с музика от 6-годишна възраст, получава солидно образование в колежа по джаз, а по-късно и в арменската държавна консерватория. Освен с преподавателска дейност, Нара изнася концерти в цяла Русия, Грузия, Аржентина и Близкия Изток, а съвместната й работа с Йерванд Маргарян й донася и международно признание.

Станимира Найденова (цигулка) е завършила Националната музикална академия и НАТФИЗ. Като цигулар, вокалист и пианист е работила в Швейцария, Япония, Германия, Обединените арабски емирства и Норвегия. Солирала е на Благоевградския биг бенд (Банско джаз фест),  на формациите „Джазтет” и „АКВА”, свирила е в Оркестъра на нациите и Нов симфоничен оркестър.

Николета Хайтова (флейта) завършва класическото си образование при Явор Желев и Георги Спасов. Продължава с поп и джаз флейта при проф. Симеон Щерев в Националната музикална академия. Специализира в Париж при Жерард Бургойн. Свирила е с биг бенда на БНР, както и в комбо състави с музиканти като Димитър Льолев, Мартин Марков, Михаил Иванов и др.

Свобода Боздуганова (контрабас) е възпитаничка на Националната музикална академия, а любовта й към децата я прави обичан преподавател в Музикалното училище – София. Като изпълнител свири както класическа и съвременна музика, така и джаз, блуграс и ирландска музика. Популярна от дуета си с проф. Симеон Венков и с формацията „Lilly Of The West“.

Невена Григорова (барабани, перкусии) е свързана с „Джаз Форум Стара Загора“ от първото му издание като изпълнител в проекта „Джаз за деца”. В последните години е неотменна част от софийската клубна сцена, участвала е с различни формации на фестивалите в Благоевград, Ниш, Велико Търново, Бургас, Плевен.

Отговори

Можете да използвате следните HTML Тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>