„Джаз за деца“ 2014 – 2 (Галерия)

В най-щурото място за забавление се превърна тази сутрин парк „Пети октомври“ на Стара Загора. Вълшебните куфари със свирки и дрънкалки на „Джаз за деца“ не стигнаха за всички малки и големи таланти, които спонтанно пожелаха да се изявят като джазови изпълнители. Малкият Явор обаче бе най-смел, уверено седна на пианото и изобщо не се поколеба да заеме лидерското място вместо Венци Благоев, задавайки „тон за песен“ на целия бенд, който му акомпанираше.

Между свирещи деца и танцуващи родители на микрофона се изяви и солистът на Военен биг бенд Стара Загора Цветомир Цанков, а тромпетистът Стефан Ников влезе в джазов диалог с колегата си Благоев.

„Изсвирете ми нещо от Майлс Дейвис“ – разпореди анонимен белобрад старец и доста повдигна нивото на сложност пред музикантите. Но това не ги смути, а, оказа се, децата харесаха дори куул джаза на Майлс.

„Джаз за деца“ ще има отново и утре от 11 ч. в парка.

Отговори

Можете да използвате следните HTML Тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>