Антони Дончев 6UP със специалното участие на Георг Брайншмид (Австрия)

Антони Дончев – пиано
Атанас Хаджиев – кларинет/саксофон
Венцислав Благоев – флюгелхорн
Александър Логозаров – китара
Георг Брайншмид – контрабас
Мартин Хафизи – барабани

Антони Дончев с основание може да бъде определен като стожер на българския джаз. За него музиката е безкрайност и това ярко личи в композициите, които създава. В това ще се увери и публиката по време на фестивала. Проектът „Антони Дончев 6UP” открива нови пространства за джаза, той звучи още по-освободен, автентичен и изпълнен с образи. За представянето му Дончев специално е поканил австрийския контрабасист Георг Брайншмид.

© Julia Wesely

Георг Брайншмид е роден през 1973 г., живее във Виена.
Утвърждава се като един от най-колоритните и виртуозни басисти на международната джаз сцена. Неговите нестандартни композиции, съчетаващи джаз, класика и виенска музика, се считат за едно от най-интересните събития в съвременната музика. Негови класически творби се изпълняват от множество филхармонични оркестри, а джазовите му композиции получават възторжени отзиви в Европа и по целия свят.

Отговори

Можете да използвате следните HTML Тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>