BalK@N Fusion Band

Недялко Недялков – кавал
Владимир Кърпаров – саксофон
Константин Костов – пиано
Игор Спалати (Италия) – контрабас
Борислав Петров – барабани

BalK@N Fusion Band е фестивален проект, който се сформира специално за тазгодишното издание на Джаз Форум Стара Загора. Музиката, която представя, е с подчертано балканско звучене и включва авторски пиеси на Владимир Кърпаров и Недялко Недялков.

Недялко Недялков е сред малцината музиканти, които владеят четвърт тоновата система, което не е толкова лесно да се приложи на кавала. С лекота изпълнява всякаква балканска музика и музика на различните етноси. Неговият стил се откроява с брилянтна виртуозност, освободена и гъвкава импровизация, в която прецизно, с много чувство и финес вплита различни и понякога доста трудни маниери на свирене.

Саксофонистът Владимир Кърпаров се занимава с музика от края на 80-те години. В началото свири в духов оркестър, по-късно с няколко млади джазмени опитва късмета си като уличен музикант в група Street Boys. Следва работа с „Уикеда“, джаз проекти с Христо Йоцов, „Зона „Ц“. След завършване на Музикалната академия продължава образованието си в Германия, където живее и сега. Кърпаров музицира активно, както със собствените си проекти, така и с редица други музикални формации, съчетавайки модерния джаз и българския фолкор в изпълненията и композициите си.

Константин Костов е концертиращ джаз пианист и преподавател в Университета за музика и сценични изкуства в Мюнхен. Свирил е в Германия, Япония, Русия, Италия, България. Знае немски, английски, полски, руски, сръбски, малко японски. Споделя, че предпочита modern jazz, crossover jazz, folk jazz, неравноделните ритми и източната мелодика. През последните години Константин работи и в Полша, където активно се изявява с полски джаз музиканти. С двама от тях той беше на сцената на Джаз форум Стара Загора миналата година. (https://youtu.be/5kZhLZvCGHo)

Роденият в Италия басист Игор Спалати работи активно в Германия. Учи музика в Берлин с Грег Коен и Джон Холенбек. През 2011 г. е първият носител на наградата Savoy Award of Excellence. Свири активно на европейските сцени, взима участие в някои от най-големите джазови фестивали на стария континет. Борислав (Боби) Петров е джаз барабанист и композитор, свири професионално от 19 годишна възраст. През годините на своята кариера Борислав участва в множество артистични проекти от разнообразни музикални жанрове, като джаз, рок, латин, биг бенд, поп, етно джаз.

Отговори

Можете да използвате следните HTML Тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>