Джаз форум Стара Загора 2019: Осем стъпки към безкрая на джаза!

Община Стара Загора и фондация “Джазтет” ви канят на Осмия международен Джаз форум Стара Загора. Фестивалът ще се проведе на 6, 7 и 8 юни 2019 г. сред античния комплекс “Августа Траяна”. Основните концерти се съпътстват от майсторски класове на гостуващи артисти, тематични лектории и джемсешъни. Предфестивално в първите три дни от седмицата – 3, 4 и 5 юни, децата на града могат да се включат в програмата “Джаз за деца”, която се провежда в парк „Пети октомври“.

Традиционно Джаз форум Стара Загора събира многохилядна публика и се утвърди като едно от най-чаканите събития в културния календар на общината. Благодарение на свободния вход за концертите всяка година жителите и гостите на града имат възможност да видят на живо световни величия и знакови фигури в съвременния джаз от САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Холандия, Италия, Австрия, Полша, Унгария, Русия, Колумбия, Мексико и др .

Джаз форум Стара Загора е и единственият фестивал в страната, който обръща сериозно внимание и на най-младите изпълнители. И тази година в тясно сътрудничество с НУМСИ „Хр. Морфова“ и музикалните школи в града техни възпитаници ще се изявят на голямата сцена редом с утвърдени български и чуждестранни джазмени. Ще чуем акапелни изпълнения на „Траяна Глас квинтет“, а в заключителния концерт гост-солист е Добромир Добрев – алт саксофон, ученик от музикалното училище.

Младата вълна във френския и италианския джаз ще представят Пиер Маркюс квартет със специалното участие на Батист Ербан (Франция) и Франческа Тандои и Даниеле Кордиско трио (Италия).

Един юбилей – 60-годишнината на пианиста и диригент на биг бенда на БНР Антони Дончев – ще бъде отбелязан с участието на юбиляря. От САЩ фестивалът посреща световната знаменитост Рик Маргица, който ще вземе специално участие в проекта на Мая Нова квартет. Българската следа в джаза ще представят и BalK@N Fusion Band. По традиция фестивалната седмица закриват музикалните домакини от Военен биг бенд Стара Загора с диригент кап. Цветомир Василев. Техни солисти ще бъдат тромпетната звезда на Армения Йерванд Маргарян, Милица Гладнишка, Венци Благоев, Цветомир Цанков, Лиляна Дойчева.

Пълната програма на фестивала ще намерите ТУК»

Община Стара Загора организира Джаз форум Стара Загора с изключителната подкрепа на “КонтурГлобал Марица Изток 3”. Допълнителна информация можете да намерите на сайта на фестивала http://jazzforumsz.com/jazzforum и на Фейсбук страницата https://www.facebook.com/JazzForumStaraZagora/

Отговори

Можете да използвате следните HTML Тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>